uitzicht vanaf de veranda


La Palmaback

Home
Reisverslagen
FotoserieOm misverstanden te voorkomen: het Canarische eiland La Palma is iets anders dan Palma de Mallorca. Het zal niet de eerste keer zijn dat reizigers het verkeerde vliegtuig willen nemen. Wij vliegen op 28 maart 2014 met Transavia rechtstreeks naar La Palma. De landing slaagt al bij de eerste poging. De wind wil nog wel eens roet in het eten gooien en dan wordt er voor een nacht naar Tenerife uitgeweken.

El Jesús en Tijarafe
Voordat we op kunnen stijgen moeten we op Schiphol nog even op een belangrijk persoon wachten die volgens de co-piloot toch echt mee moet. Het blijkt de gezagvoerder te zijn die ergens vast zit in een file!? Enfin, na twintig minuten wachten is de goede man terecht en kunnen we opstijgen voor een vlucht van 4.06 uur naar de luchthaven van La Palma. Het vliegtuig zit niet vol, dus wij hebben alle ruimte om breeduit te zitten.

Ondanks een lichte turbulentie vlak voor aankomst hebben we een soepele landing op de luchthaven aan de oostkust van het eiland. Ingrid wacht op onze bagage terwijl Vincent alvast op zoek gaat naar de huurauto. De aanwijzingen om bij de pick-up plek te komen kloppen niet helemaal, maar na wat gezoek staat onze huurauto, zoals afgesproken, op ons te wachten. Ik word snel geholpen door een aardige jongeman. De auto is niet splinternieuw, maar doet het prima.gehucht Don Pedro La Palma staat bekend als een eiland met de steilste wegen ter wereld en dat merken we meteen als we op weg gaan naar onze 'casa' aan de westkant van het eiland. Sommige hellingen kun je alleen maar in zijn 'één' nemen. Als je de hellingproef nog niet beheerst, dan leer je dat hier wel😊.

Na alvast wat boodschappen gedaan en getankt te hebben in Los Llanos de Aridane rijden we verder de steile berghellingen op. Het is inmiddels pikdonker geworden....

Het vervolg van dit reisverslag lees je hier.

top


Reisroute Wandelkaart