zondagmorgen in Kunming

Indochinaback

Home
Reisverslagen
Fotoserie23 jan tot 16 maart 2008,  
voor Djoser reizen ‘doe’ ik twee Indochina-reizen van elk 27 dagen. Dit verslag is een combinatie van deze twee reizen. De reizen gaan door Vietnam, Zuid-China, Laos en Cambodja. Dit gebied stond onder de Franse overheersing bekend als Indochina. 

Behalve dit verslag kun je ook China/Tibet 30-daagse , China/Tibet/Nepal , China/Drie Klovendam en China bekijken waar meer over China te lezen is.

Het is op de kop af vijf jaar geleden dat ik in Vietnam was, maar het enige dat veranderd lijkt te zijn in Ho Chi Min City is het verkeer. Het is ongelooflijk hoeveel brommers en vooral auto's erbij gekomen zijn. Er rijden zo’n 3,8 miljoen brommers rond.  Regelmatig staat het verkeer finaal vast. 

Vietnam
Het verblijf in en rond Ho Chi Min City verloopt soepel. We gaan met een cyclotoer (fietsriksja’s) naar de oude wijk waar je de Cho Tuoc-tempel, kleurrijke markten en vele natuurmedicijenwinkels vindt. Uitgerekend een gepensioneerde chirurg in de groep heeft van mij een pleister nodig! Hij is inderdaad nogal op de centen. Dat is namelijk het enig waar hij over praat! Buiten HCM bezoeken we de Cu Chi-tunnels en de bijzondere Cao Dai-kerk/moskee.

Na een binnenlandse vlucht zijn we beland in de keizerstad Hue. Tijdens een fietstocht op het platteland bij Hue stuiten we op honderden graven midden tussen de rijstvelden. De locals kijken hun ogen uit als ze ineens een groep van 16 westerse fietsers voorbij zien komen. We worden zelfs aangemoedigd.

Download hier het volledige reisverslag als pdf-bestand. Met onderstaande link kun je het vereiste programma Foxit Reader of Adobe Reader gratis downloaden.


download Foxit Pdf Reader

download Adobe Reader  


Routekaart

Bac Ha, Noord-Vietnam