Duitslandback

Home
Reisverslagen
FotoserieIn juni 2009 reisden we op de motor naar het mooie Nimmertal bij het stadje Hagen in Nordrhein Westfalen. We zijn er een midweek waarin we twee dagen wandelen en een dag op de motor rondtoeren over de stille landwegen.
In december 2011 reisden we met de auto af naar de Harz. Deze keer was er geen zon, maar tot onze verrassing wel veel verse sneeuw!

Op de motor
Na in augustus 2008 het motorrijbewijs gehaald te hebben wordt het tijd voor een toertocht met volle bepakking. Dat wil zeggen, met twee volwassenen en alle bagage voor een paar dagen. Die extra ballast vereist toch wel wat meer vaardigheid dan je tijdens de motorrijlessen leert, maar het gaat soepeler dan verwacht. Er is echter een ding dat minder soepel gaat en dat is het vinden van de juiste afslagen op de autobahn. In een auto kan de passagier tijdens het rijden rustig kaartlezen, maar dit gaat erg lastig als de kaart voor je neus op de tank ligt. Kortom, we zijn wel eens verkeerd gereden en een aantal keren gestopt om op de kaart te kijken. Eenmaal ter plaatse werkt zo'n kaart weer erg goed voor het navigeren over de kleine landwegen.

Tegenwoordig gebruik ik ook een tanktas om wat meer gewicht voorop te hebben en er gaat en navigatiesysteem mee. Ik ben er achter gekomen dat zo'n apparaatje het motorrijden een stuk aangenamer en veiliger maakt.

Het natuurvriendenhuis ligt midden in de bossen en tot onze verbazing zijn wij gedurende ons driedaagse verblijf de enige bewoners van dit mooie pand. De beheerder is alleen even langsgekomen om de deur voor ons open te doen en wat praktische zaken uit te leggen. Daarna wenstte hij ons een prettig verblijf en nam afscheid. We hadden het rijk alleen.

Wordt vervolgd!


top


Routekaart
niet actief