Fantasia ruiterfeest in Had-Dra‚ bij Essouira

Marokkoback

Home
Reisverslagen
FotoserieLabassene bergdorpVan 11 t/m 27 april 2010 waren wij in Marokko. Een bezoek aan dit land stond al langer op onze lijst. Het moest er dus maar eens van komen.  Een collega van Vincent is een zeer ervaren Marokkoganger en hij vertelt dat april een uitstekende maand is om een trekking door de bergen te doen. Het is dan nog niet te warm en ook niet te druk. Vliegtickets zijn bij Ryanair snel geboekt en voor het eerst vliegen we vanaf vliegveld Weeze in Duitsland.

In het holst van de nacht gaat de wekker en om drie uur ’s nachts vertrekken we met een busje vanaf het Arnhemse stadion Gelredome richting Duitsland. We betalen bij Ryanair vijftien euro per rugzak, er zijn geen kotszakken, iedereen heeft een vrije zit (behalve de piloot!), eten en drinken tegen betaling en de stoelen kunnen niet in de luie stand. Gelukkig is het maar drieŽnhalf uur vliegen en ’s ochtends vroeg landen we in de koningsstad Marrakech, ook wel ‘Parel van het zuiden’ genoemd. Het avontuur begint!

Download hier het volledige reisverslag als pdf-bestand. Met onderstaande link kun je het vereiste programma Foxit Reader of Adobe Reader gratis downloaden.

ontbijt in Imlil, startpunt van de trekking

download Foxit Pdf Reader

download Adobe Reader                                                                                                                                        

Kaart

Reisroute

Tajine schotels