het strand van Mahabalipuram

Zuid-Indiaback

Home
Reisverslagen
Meer foto'sHet wordt al bijna een gewoonte: Vincent heeft tussen zijn reizen in een gat van een paar weken en Ingrid gaat hem in die periode bezoeken. Zo ook dit keer. Omdat zijn eerste reis dit seizoen eindigt in Delhi en zijn tweede reis daar ook weer begint, is de keuze snel gemaakt: wij ontmoeten elkaar in Delhi.

Van daar uit willen we afreizen naar het zuiden van India omdat Vincent daar nog nooit geweest is. Ingrid maakt het allemaal niet uit, heel India is nieuw voor haar. Waarom? Omdat dit land haar nog nooit getrokken heeft. Maar nu de gelegenheid zich voordoet, laat zij zich graag verrassen.


Lakshmi de zegende olifant Het wordt dus drie weken Zuid-India, van 26 september tot 17 oktober 2008. Waar denk je aan als je aan India denkt? Het hindoeÔsme, veel drukte en herrie, koeien op straat, kleurrijke mensen, hitte, het kastenstelsel. We zullen zien wat er allemaal van klopt. Eťn ding is zeker: India is een waanzinnig groot land, bijna 100 keer zo groot als Nederland, zo groot als Europa. Er leven 1,14 miljard mensen. (100 roepies = €1,50)

Vrijdag 26 september 2008 vlucht naar Delhi
In alle vroegte belt Vincent Ingrid uit bed, gevolgd door Ingrids ouders. Je verslapen en je vlucht missen is er zo niet bij! Tegen negen uur stijgt het vliegtuig vanaf Schiphol op; een rechtstreekse vlucht met KLM, dat is wel heel aangenaam. Het vliegtuig is helemaal vol, maar Ingrid heeft een goede plek achterin bij het gangpad. Het is ruim zeven uur vliegen en om half elf ’s avonds landt het vliegtuig in Delhi. Het tijdsverschil is maar drieŽnhalf uur.

Vincent wacht Ingrid op en de taxi staat ook al klaar. Het is op dit tijdstip erg rustig op straat en we zijn dan ook snel in Hotel Pablas. Duidelijk boven ons budget, maar dit is nog voor rekening van de reisorganisatie waar Vincent voor werkt. We zijn allebei doodop; Ingrid van de vlucht en Vincent door een rampendag rondom het India-visum voor zijn groep.


Het vervolg van het verslag kun je hier downloaden.

Met onderstaande link kun je het vereiste programma Foxit Pdf Reader gratis downloaden.
Grootte is  Ī 3,7 Mb

download Foxit Pdf Reader


Reisroute

charmante Indiase