Op snoek vissen

Finlandback

Home
Reisverslagen
Fotoserie

In augustus 1985 zijn we met zijn zessen naar Helsinki gevlogen. Er gaat een complete kampeeruitrusting mee want we gaan drie weken lang kanoën op een groot meer. Een bevriend Fins stel dat aan het meer woont heeft drie Canadese kano's voor ons gehuurd. Uiteraard gaan we dit stel ook bezoeken en zullen we kennismaken met het fenomeen 'sauna'. De vraag blijft alleen of we veel last gaan krijgen van de beruchte muggen.

Na aankomst in Helsinki gaan we meteen door naar de jeugdherberg die we geboekt hebben. Ikzelf was toen nog niet zo'n doorgewinterde backpacker dus als enige liep ik met een onhandige weekendtas door de stad te zeulen. Het zal je niet verbazen dat ik na deze reis meteen een goede rugzak heb gekocht. Helsinki is een aangename stad met een sfeervolle haven. Het is toevallig juist marktdag als wij de stad bezoeken. We hadden al gelezen dat alcohol in Finland razend duur zou zijn en er speciale overheidswinkels zijn waar het verkocht wordt. We vinden er een die meer weg heeft van een supermarkt. Waar vindt je dat, een slijterij met acht kassa's!
Na een nacht in Helsinki stappen we in alle vroegte op de sneltrein die ons via Tampere naar Jyväskylä brengt
Het avontuur begint!

Download hier het volledige reisverslag als pdf-bestand. Met onderstaande link kun je het vereiste programma Foxit Reader of Adobe Reader gratis downloaden.download Foxit Pdf Reader

download Adobe Reader                                                                                                                                        

Kaart

Reisroute